so napihljivi čolni visoke kvalitete angleškega podjetja EXCEL, ki je hčerinsko podjetje SEAMARK/MERIDIAN MARINE verige.
Odlikuje jih moderna, angleško prikrojena, oblika,
izdelava iz najkvalitetnejših Hytex
® ali Toso-CSM®(Hypalon) tkanin
ter seveda poslovna politika, verige SEAMARK/MERIDIAN MARINE :

"ceneje kot primerljiva konkurenčna kvaliteta!" - tako Vam lahko tudi mi ponudimo najkvalitetnejše čolne po
ugodni ceni in z 2 LETNO GARANCIJO na celoten čoln/plovilo
ter 5 LETNO GARANCIJO na strukturne napake v vgrajenem platnu !

izbirate lahko med več kot 30 serijskimi modeli, ob tem pa vam nudimo tudi individualno izdelavo gumenjakov.

 

Pa še nekaj o HYPALON-u® ?

Hypalon® (ki ga je patentiral Du Pont ZDA pred približno 50 leti) je neoprenska gumirana tkanina in je dolgo veljal tudi kot najboljše gumirano platno za gumenjake.
A v zadnjih letih so se pojavile številne sodobne plastične mase, ki daleč presegajo moč in vzdržljivost Hypalon-a
®.
Zato so se številne ključne stranke ( med njimi tudi vojna mornarica ZDA in obalna straža ZDA) odločile za sodobnejše in kvalitetnejše materiale kot so Elvaloy
®,Strongan®, Hytex®, Duratex®, ...
Tako je prenehala proizvodnja "originalnega" Hypalon
® 20-aprila-2010 ( https://en.wikipedia.org/wiki/Hypalon  ),

Res pa je, da je postalo ime Hypalon - udomačeno ime za vsa gumirana platna. Podjetja, ki še danes izdelujejo platna v z originalnim Hypalonom primerljivi kvaliteti, zelo skrbijo, da se uporablja pravo ime njihove tkanine - za vse ostale "Hypalon-e" pa v resnici ne vemo, kakšni kvaliteti ustrezajo.
Lahko pa mirno zatrdimo, da kdor še danes ponuja gumenjake iz "originalnega" Hypalon-a® , ponuja zastarelo tkanino ali pa preprosto zavaja kupce.

Ker je zdavnaj potekel tudi enoletni dovoljeni rok za skladiščenje "originalnega" Hypalon-a® , EXCEL Inflatables UK ne izdelujejo več gumenjakov iz originalnega Hypalon-a®, temveč iz Hypalonu primerljivega gumiranega platna Toso-CSM®, za katerega velja, da ima večino karakteristik boljših kot včasih "originalen" Hypalon®.

EXCEL izdeluje vse svoje serijske čolne iz ali Hytex® tkanine ali iz Hypalona (Toso-CSM®) min. debeline 1100 decitex , na željo kupca pa tudi iz debelejšega platna, vse tja do 2250 decitex. 

   

 

Poslujemo v skladu s Splošnimi pogoji poslovanja, dosegljivimi na naslednji povezavi: SPP.         Pridržujemo si pravico do nenamernih napak, tehničnih in tehnoloških sprememb in sprememb cene brez predhodnega obvestila.
Fotografija so simbolične in lahko vsebujejo nestandardno ali opcijsko opremo. Motor, če ni posebej navedeno, NI zajet v ceno plovilaThis site designed and maintained by Fteam, Maribor Slovenija.  Copyright © 2007-2016 FTEAM Maribor All Rights Reserved. Fteam and Team FORTASSE - name and logo - are trademarks of FORTASSE d.o.o, Maribor Slovenija
EXCEL inflatables, VECTOR outboards, SEAMARK Marine, MERIDIAN Marine - name and logo - are trademarks of
MERIDIAN MARINE INTERNATIONAL Ltd.UK.